O dietă echilibrată, odihna și grija față de propria persoană sunt esențiale pentru a te simți bine în pielea ta și pentru a avea o viață cât mai sănătoasă. Sportul trebuie să facă parte din rutina zilnică dar, de multe ori, sala de fitness sau turele de alergare nu te atrag și nu sunt pe gustul tău. Te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care călăria le are atât pentru corp, cât și pentru minte? Oameni celebri din istorie și personalități marcante au descoperit călăria și au făcut din ea un sport nobil. Sir Winston Churchill, de exemplu, se numără printre cei care au fost pasionați de cai și de conexiunea cu aceste animale fascinante. Atunci când călărești vei descoperi o stare unică de liniște, dincolo de avantajele pe care sportul le are asupra fizicului.

Avantajele calriei asupra corpului

Caii și călăria pot să devină o depedență sănătoasă, iar efectele pozitive asupra corpului și asupra condiției fizice sunt numeroase. Călăria este o combinație și o simbioză perfectă între un antrenament cardio de intensitate medie spre ridicată, dar și o oportunitate de a-ți îmbunătăți semnificativ reflexele. În plus, călăria contribuie la tonifierea mușchilor și la antrenarea acestora pentru a deveni mai puternici. Într-o oră de echitație poți să consumi chiar și 400 de calorii în timp ce te relaxezi și te bucuri de aerul curat.

Avantajele calariei asupra mintii

Provocarea mentală atunci când călărești este una reală și extrem de benefică pentru tine. După ce urci pe cal intri într-o altă dimensiune, unde concentrarea și conexiunea cu animalul sunt esențiale pentru o experiență cât mai frumoasă. Serotonina și alte endorfine nu vor întârzia să își facă simțite efectele la nivel spiritual și emoțional, iar aceste sentimente de bunăstare sunt foarte importante pentru fiecare persoană în parte.

Beneficiile pentru sanatate ale calariei

  • întărirea musculaturii
  • ardere calorică
  • relaxarea minții și eliminarea stresului
  • îmbunătățirea reflexelor
  • absorbție de Vitamina D
  • stimularea organelor interne, a digestiei și a funcției hepatice
  • terapie
De asemenea, relația dintre călăreț și cal este una care, pe măsură ce se dezvoltă, contribuie și ea la starea de bine, senzația fiind comparabilă cu aceea când îți petreci timpul cu un prieten drag. Interacțiunea cu acest animal senzațional este plină de satisfacții și, cu cât legătura este mai puternică, cu atât performanțele sunt mai notabile. Odată ce interacționezi cu un cal o să înveți să fii mult mai calm și mai empatic, ajungând chiar să te transformi într-o persoană mult mai răbdătoare.
La clubul de echitație Victory Horses te vei bucura de o experiență completă și complexă, indiferent de nivelul la care te afli. Clubul asigură cursuri de echitație pentru începători, dar și oportunitatea de a te delecta cu plimbări în natură, în compania unor cai cu personalitate, atent îngrijiți și extrem de iubiți de întreaga echipă. Prin practicarea călăriei ai șansa de a te conecta cu natura într-un mod unic, dar și de a-ți îmbunătăți condiția fizică și starea de spirit. Echitația reprezintă atât un sport cu beneficii multiple pentru corp, cât și o terapie și o ocazie de meditație și regăsire.
Contacteaza-ne
Cu ce te putem ajuta?
Powered by White Hat Solutions
Bine ai venit !
Cu ce te putem ajuta astazi?