Imaginează-ți că poți să te detașezi de stresul cotidian și, pentru câteva ore, să te plimbi prin natură, cu atenția concentrată într-o singură direcție. Sporturile ecvestre reprezintă o astfel de oportunitate, de a-ți petrece timpul liber într-un mod inedit și foarte plăcut, departe de agitația urbană. Echitatia este o experiență unică ce poate deveni noul tău hobby în 2022, mai ales dacă frecventezi un club de echitație în care găsești oameni pasionați și dedicați.

Efectele călăriei asupra corpului și a minții

Echitatia este benefică atât pentru minte, cât și pentru corp, fiind un sport ce presupune liniște interioară, conexiune cu animalul și cu natura. De asemenea, într-o oră de călărie poți să arzi chiar și 400 de calorii, dovedesc studiile. Mușchii lucrează în timp ce te afli pe cal, devenind mult mai tonifiați și mai puternici, fără să crească în volum, motiv pentru care călăreții profesioniști se dezvoltă armonios datorită antrenamentelor cardio frecvente.
Pentru a călări trebuie să petreci timpul în natură, la aer curat, un lucru extrem de sănătos atât pentru corp, cât și pentru minte, iar orele petrecute în acest mod îți dau ocazia de a absorbi o cantitate suficientă de Vitamina D, esențială pentru buna funcționare a organismului, dar și pentru o stare generală îmbunătățită.
Atunci când călărești trebuie să îți menții concentrarea, iar reflexele sunt îmbunătățite, precum și echilibrul și coordonarea mână-ochi. Vei învăța să devii mai vigilent și să acorzi atenție detaliilor din jur, inclusiv comportamentului calului, astfel încât să poți să îi anticipezi mișcările și să îl controlezi.

Relaxare si detasare

Fiecare moment petrecut la clubul de echitație va deveni mult așteptat datorită senzației de bine pe care o vei descoperi acolo. Chiar și primele lecții de echitație o să îți ofere o stare de relaxare, mai ales dacă alături de tine ai oameni empatici, profesioniști care te vor ajuta să deprinzi tehnici utile pentru ca, într-un timp relativ scurt, să poți să fii doar tu și calul, mângâiați de adierea vântului și de razele soarelui, în deplină liniște.
Echitația reprezintă o experiență plină de momente memorabile, de la prima urcare pe cal și până la plimbările lungi și relaxante. Indiferent de vârstă, acest sport are scopul de a te ajuta să te conectezi cu natura și cu propria persoană, în așa fel încât să te relaxezi în totalitate, să meditezi și să te bucuri de fiecare clipă.
Dacă ești în căutarea unui nou hobby pentru tine sau pentru copilul tău, călăria este un sport de care nu ai cum să te plictisești. Indiferent că ești începător sau avansat, la Victory Horses vei avea parte de toate condițiile pentru a te bucura de natură și pentru a-ți îmbunătăți condiția fizică, dar și starea de spirit. Animalele au darul de a-ți oferi liniște atunci când te afli în preajma lor, iar calul, odată ce intri în contact cu el, va deveni un prieten și un partener de încredere alături de care te vei bucura să explorezi împrejurimile. La Victory Horses vei găsi cai îngrijiți în mod excepțional, echipa din spatele acestui club de echitație fiind una cu adevărat îndrăgostită de acest animal impresionant.
Contacteaza-ne
Cu ce te putem ajuta?
Powered by White Hat Solutions
Bine ai venit !
Cu ce te putem ajuta astazi?