Echitația reprezintă o activitate nobilă, un prilej de a te conecta cu natura și de a te regăsi într-un mediu liniștit, acolo unde ești doar tu și prietenul tău de nădejde – calul. Echitația este o artă în adevăratul sens al cuvântului, iar atunci când vine vorba despre primii pași în acest sport, cel mai bine este să înveți alături de profesioniști care îți pot explica atât detaliile tehnice, cât și importanța conexiunii cu animalul care te va face să zbori și care îți va oferi senzații nebănuite. Iată lucrurile esențiale pe care trebuie să le faci pentru a te asigura că pornești cu dreptul pe drumul echitației.

1. Găsește un club de echitație profesionist.

Un club de echitație care lucrează la nivel înalt trebuie să îți ofere toate condițiile pentru a te simți întotdeauna în siguranță, dar și pentru a beneficia de lecțiile necesare atunci când ești începător. Specialiștii din cadrul unui asemenea club de echitație vor avea grijă să te avertizeze cu privire la situațiile imprevizibile care pot să apară și te vor pregăti pentru acestea. Pentru a fi mereu în siguranță, este necesar să acorzi atenție comportamentului calului și să înveți să relaționezi cu acesta.

2. Poartă echipament de protecție.

Ghetele de călărie și casca de protecție sunt echipamente de care ai nevoie atunci când călărești pentru a fi permanent în siguranță. Chiar dacă ai alături profesioniști care vor face tot posibilul pentru a evita situațiile neașteptate, e nevoie să porți echipamentul de protecție. Purtarea ghetelor de călărie adecvate este o necesitate atunci când vine vorba de siguranța de bază în călărie, un element care garantează că nu te acidentezi atunci când ești aruncat. De asemenea, ghetele au un material special de protecție în zona degetelor ce te protejează de copitele calului.

3. Învață să te urci pe cal.

Chiar și pentru urcarea pe cal ai nevoie de învățarea unei tehnici speciale. Să nu uităm că animalul este unul mare, iar pentru un călăreț începător poate să fie o provocare și urcarea pe cal dar, cu puțină practică, vei descoperi că nu este deloc dificil și mișcarea va deveni una cât se poate de naturală.

4. Învață să oprești calul.

La fel ca atunci când iei primele lecții de condus și instructorul îți arată în primul rând care este frâna și cum se acționează aceasta, tot așa, la primele clase de călărie vei primi indicații despre cum se oprește calul, chiar înainte să te urci pe el, aceasta fiind o componentă esențială pentru maximă siguranță.

5.De la plimbări, la galop

La început, după ce ai făcut deja primii pași în echitație și te-ai îndrăgostit de acest sport, lecțiile vor include plimbări lente, timp în care ai ocazia să te împrietenești cu animalul și să înveți mai multe despre el. Odată cu trecerea timpului vei ajunge chiar să galopezi alături de partenerul tău, însă doar după ce te afli la un nivel mult mai avansat.

Echitația reprezintă o călătorie fascinantă prin intermediul căreia îți vei depăși fricile și vei descoperi o latură frumoasă a cailor. La Victory Horses găsești mai mult decât un club de echitație, găsești o echipă întreagă de oameni pasionați și, de asemenea, experiențe inedite în natură.
Contacteaza-ne
Cu ce te putem ajuta?
Powered by White Hat Solutions
Bine ai venit !
Cu ce te putem ajuta astazi?